Bernard
Guinness.com
Cykloserver.cz
A&B Bungalovy

Česky Polsky




Tvorba

Bronislava Ulmanová (6.9.1960)
brona Před lety odešla trvale žít se svým mužem do roubené chalupy v Beskydech, vysoko na horskou samotu, kde nalezla čas, prostor, klid i soustředění na svou výtvarnou práci. Vystřídala mnohé výtvarné techniky, zkoušela od olejomalby, přes asambláže, koláže, keramiku a grafiku jako takovou. Před dvaceti lety v ní zvítězil její objev v netradiční techniky, kterou se v roce 1988 poprvé představila na výstavě v divadle v Českém Těšíně a zde se po úspěchu rozhodla u této formy zůstat.

Dlaněmi a prsty se dotýká mokrého textilu, impregnuje a lisuje připravované plátno tak, aby poté svůj vnitřní svět přenesla do perokresby tuší a vodním pastelem. Poslední tři roky se věnuje tématu andělských kůrů postav a tváří, které obohacuje psaným slovem a básněmi svého manžela a sonety W. Shakespeare. Prvními výtvarné impulsy v ní objevila její matka, která je dodnes jejím rádcem, kritikem i morální posilou.

Díla s posledních let jsou zastoupeny především v soukromých sbírkách v Japonsku, Americe, Austrálii a Rusku a také v České Republice.

Vystavuje minimálně, není členem žádné výtvarné skupiny, sdružení nebo spolku. Své obrazy nabízí ke shlédnutí i prodeji na své chalupě v Beskydech.

Motto:
Každý má svého anděla něžného, laskavého, krásného. Je v nás, nad námi, stojí při nás, vede nás ať jdeme vlastní cestou kamkoliv.


Archív tvorby můžete shlédnout zde

 

30
31


<<